• da
  • en
  • de
  • it
  • sv
  • fr

ÆGDONATIONSKOORDINATORERSanne Drabæk


Nina Maltha

Ægdonation og dobbeltdonation

Om ægdonation

Ægdonation tilbydes par, hvor kvindens æg ikke er af tilstrækkelig god kvalitet til at kunne udvikle sig og vokse videre i livmoderen, eller hvis kvinden genetisk har en sygdom, som ikke skal gives videre til et barn. Ved ægdonation bruger vi æg, som unge kvinder har doneret, og befrugter med partnerens sæd. Efter et par dage lægges det befrugtede æg op i kvindens livmoder og forhåbentlig sætter det sig fast i livmoderen og udvikler sig på helt normal vis. I kan vælge mellem åben og anonym ægdonor.

Om dobbeltdonation

Ved dobbeltdonation er både æg og sæd doneret. Denne metode kan tilbydes par, hvor der er en sundhedsfaglig årsag til at eget æg eller sæd ikke kan bruges i behandlingen. I modsætning til ægdonation skal mindst en af donorerne være åben ved dobbeltdonation.

Regler for ægdonation

Lesbiske par kan donere til hinanden, hvis der hos den ene af kvinderne er en sundhedsfaglig begrundelse for, at hun skal have ægdonation. Et lesbisk par kan derfor ikke donere æg til hinanden ud fra et følelsesmæssigt aspekt.

Både ved ægdonation og dobbeltdonation kan et par bruge en kendt donor, som kan være en veninde, søster eller andet familiemedlem. Ved donation må donoren ikke være for tæt i familie med den mandlige partner, da det øger risikoen for at arvelige sygdomme fra faderen forstærkes.

Pr. 1. juli 2016 kommer der nye regler for ægdonation. For det første bliver det muligt for en ægdonor at donere på flere klinikker. Tidligere var donoren bundet til den klinik, hvor hun første gang donerede. Det betød at et par, som var blevet behandlet og havde fået et barn i det offentlige system, ikke kunne ”medbringe” samme donor til en privat klinik. For det andet, kan ægdonoren få 7.000 kr. for en donation mod tidligere kun 2.400 kr.

Det er ikke kun par af dansk eller skandinavisk etnicitet, som har brug for ægdonation. Behovet for donation er lige stort uanset ens etniske ophav. Vi opfordrer derfor alle typer af unge kvinder til at donere æg.

På Vitanova har vi valgt at donor betales direkte af os, der er altså ingen økonomi mellem donor og modtager.

Uanset om du er modtager eller donor, skal du endelig kontakte os for uforpligtende samtale vedrørende ægdonation.

Se mere om ægdonation på Styrelsen for patientsikkerheds hjemmeside. Her kan du få gode oplysninger hvis du ønsker at donere æg: Gå til hjemmesiden her.

Læs mere om:

Vitanova har 8,9 ud af 10 stjerner baseret på 18 anmeldelser.

Praktisk info

Vitanova
Vester Voldgade 106,3
DK-1552 DK-1552 København V
+45 33 33 71 01
+45 33 33 72 01
info@vitanova.dk

Der er elevator i ejendommen.

Åbningstider

Mandag - søndag: 8:00 - 16:00

Telefontider

Mandag: 8:00 - 15:30
Tirsdag: 8:00 - 15:30
Onsdag: 8:00 - 15:30
Torsdag: 8:00 - 15:30
Fredag: 8:00 - 12:00
Lørdag: 8:00 - 12:00
Søndag: 8:00 - 12:00

Vi har åbent alle dage, året rundt.

Hurtig valg

Find os