ÆGDONATION

Ægdonation tilbydes par, hvor kvindens æg ikke er af tilstrækkelig god kvalitet til at kunne udvikle sig og vokse videre i livmoderen, eller hvis kvinden genetisk har en sygdom, som ikke skal gives videre til et barn. Ved ægdonation bruger vi æg, som unge kvinder har doneret, og befrugter med partnerens sæd. Efter et par dage lægges det befrugtede æg op i kvindens livmoder og forhåbentlig sætter det sig fast i livmoderen og udvikler sig på helt normal vis. I kan vælge mellem åben og anonym ægdonor.

IVF med donoræg – ingen ventetid!

Kontakt Os

DOBBELTDONATION

Ved dobbeltdonation er både æg og sæd doneret. Denne metode kan tilbydes par, hvor der er en sundhedsfaglig årsag til at eget æg eller sæd ikke kan bruges i behandlingen. I modsætning til ægdonation skal mindst en af donorerne være åben ved dobbeltdonation.

LOVGIVNING, LESBISKE PAR

Lesbiske par kan donere til hinanden, hvis der hos den ene af kvinderne er en sundhedsfaglig begrundelse for, at hun skal have ægdonation. Et lesbisk par kan derfor ikke donere æg til hinanden ud fra et følelsesmæssigt aspekt.

LOVGIVNING, ÆGDONOR

Både ved ægdonation og dobbeltdonation kan et par bruge en kendt donor, som kan være en veninde, søster eller andet familiemedlem. Ved ægdonation må donoren ikke være for tæt i familie med den mandlige partner, da det øger risikoen for at arvelige sygdomme fra faderen forstærkes.

BLIV ÆGDONOR OG HJÆLP MED AT SKABE FAMILIER

Uanset hvor du stammer fra og hvilken hudfarve du har, er der barnløse der har brug for din hjælp. Hvis du går med tanker om at donere nogle af dine æg til barnløse, er du hjertelig velkommen til en uforpligtende snak med os. Vi holder jævnligt info-aftener, hvor du kan høre mere om at donere æg og møde nogle af vores ægdonorer.

Det er ikke kun par af dansk eller skandinavisk etnicitet, som har brug for ægdonation. Behovet for ægdonation er lige stor uanset ens etniske ophav. Vi opfordrer derfor alle typer af unge kvinder til at donere æg.

Læs mere om at modtage æg her

Læs mere om at donere æg her

 

Hvad vores patienter siger