Giv den største gave, bliv ægdonor

Ægdonation er den ultimative gave, du kan give en anden kvinde. Det giver håb til kvinder, der ikke kan blive gravide med deres egne æg, inklusive dem, der har oplevet for tidlig menopause, eller hvis æggestokkene er forringede på grund af livreddende medicinsk behandling eller operation. Desværre, på grund af mangel på donor æg, tvinges kvinder ofte til at vente, før de kan blive matchet med den rigtige donor.

Donér dine æg

Vi byder donorer velkommen af al etnisk oprindelse i alderen 20 til 35 år. Alle donorer modtager DKK 7.000, når de donerer. Ægdonation er helt frivillig, og du kan trække dit tilbud tilbage når som helst inden proceduren for æg opsamling.

Hvem kan blive donor?

For at donere med os skal du opfylde disse enkle kriterier:

  • du skal være mellem 20 og 35 år gammel
  • du skal være fysisk og mentalt sund
  • du skal have en medicinsk historie uden nogen registrering af arvelige sygdomme i familien
  • du skal være indforstået med at gennemgå screening for HIV, hepatitis (B og C) og syfilis (som du muligvis skal gentage flere gange, da testresultaterne skal være mindre end 30 dage gamle på donationstidspunktet). Du mødes også med én af vores sygeplejersker til et interview

Er ægdonation anonym?

Du kan vælge at donere på en række forskellige måder:

Anonym donor (ikke-kontakt)

Ægdonation kan finde sted helt anonymt, hvilket betyder, at du ikke kender modtageren, og at modtageren ikke kender dig. Der gives ikke mere information om dig end, hvad der er i donorevalueringen. Du vil altid forblive anonym for modtageren og eventuelle børn fra din donation.

Åben donor (kontaktbar)

Du kan også vælge at donere som en åben donor. Dette betyder, at du er anonym på donationstidspunktet, men når børn, der er født af din donation, bliver 18 år, kan de kontakte Vitanova for at få oplysninger om dig, inklusive din identitet. Vi kontakter dig, inden vi giver disse oplysninger. De, der modtager dine æg, kan ikke få disse oplysninger, og det er heller ikke muligt for dig at få oplysninger om dem.

Kendt donation

Hvis du har en ven, søster eller kender en kvinde, som du vil donere æg til, kaldes dette en 'kendt' donation. Den person, du donerer til, behøver ikke at være på ventelisten, så de kan starte behandling, når blodprøver, donorevaluering, lægekonsultation og medicinsk undersøgelse er afsluttet.

Retlig forpligtigelse

Du kan maksimalt donere 6 gange, og der skal gå mindst én måned mellem donationer. Som ægdonor har du ingen rettigheder eller forpligtelser over for barnet, ligesom barnet ikke har nogen rettigheder i forhold til dig.

Ægdonation: hvad man kan forvente

Trin 1.

Indledende konsultation og scanning. Ved denne aftale vil lægen bekræfte, at du er egnet til ægdonation og tale dig gennem processen. Din konsultation kan finde sted via Skype med en scanning på en lokal klinik i dit hjemland.

Trin 2.

Medicin og overvågning. Under din donationscyklus skal du tage medicin i cirka ti dage for at øge ægproduktionen, startende på den anden dag i din cyklus. Du tager dette i form af injektioner. Hvis du bor uden for Danmark, kan vi sende medicin til din hjemmeadresse eller give en recept, så du kan købe den lokalt. Din overvågning og scanninger kan finde sted på din lokale klinik.

Trin 3.

Ægsamling. Ægsamling finder sted på vores klinik i København. På dagen for ægopsamlingsproceduren kommer du tidligt i klinikken, og så tager vores sygeplejerske dit blodtryk. Under proceduren vil du blive let bedøvet, og dine æg opsamles gennem et lille kateter. De fleste kvinder oplever ikke smerter under eller efter proceduren. Du vil være i stand til at forlade klinikken en time senere, og du skal bare tage det roligt resten af dagen.

Trin 4.

Dine æg matches med en modtager for at hjælpe med at opfylde deres drøm om at starte en familie. Befrugtede æg, der ikke bruges med det samme, fryses og kan opbevares for modtageren til senere brug.

Vil du gerne vide mere?

Hvis du ønsker at være ægdonor, er du velkommen til at kontakte os på telefon 33 33 71 01 eller pr. mail info@vitanova.dk. Vi har altid tid til at besvare spørgsmål og forklare processen. Du kan også arrangere en aftale til et uforpligtende interview med vores ægdonationskoordinator.

Kontakt Os

Hele vejen gennem forløbet har vi haft en oplevelse af, at vores ønske var Vitanovas fornemmeste opgave. Vi vil ikke tøve et øjeblik med at anbefale Vitanova til andre i samme situation som os

- Lasse & Ditte -

Hvad vores patienter siger