• da
  • en
  • de
  • it
  • sv
  • fr

Valg af donor

valgafd01

Et led i processen i fertilitetsbehandling er at tage stilling til forskellige spørgsmål omkring valg af donor. Et at de punkter vi taler om ved den indledende samtale er, hvilke ønsker I har til hårfarve, øjenfarve og højde på donoren. Derudover kan vi tilbyde valget mellem anonym og åben donor.

Der er følgende hovedkategorier for valg af donor

  • Vi vælger donor for jer fra vores lager efter de ønsker I har oplyst (hårfarve, øjenfarve og højde)
  • I vælger fra vores donor-liste
  • I vælger og køber selv donorsæd i sædbankerne
  • I vælger en donor fra sædbankernes hjemmeside (Nordiccryobank eller Cryos), vi står for det praktiske

Vi vælger donor

Ved denne model lægger du valget af donor i vores hænder. Vi vælger en donor fra vores lager ud fra de ønsker du har oplyst ved den rådgivende samtale.  Fordelen ved dette er, at vi kan vælge at skifte mellem donorerne ud fra de ønsker du har, hvis du skal komme til mere end en behandling. Det er ikke videnskabeligt bevist, at det har betydning for graviditetschancerne at skifte mellem donorerne, men vi ønsker at bruge alle de muligheder der er for at opnå graviditet. Hvis du allerede fra behandlingens start ved at du vil have flere børn, skal du oplyse os om dette. Vi vil så vælge en donor, hvor vi ved at der er nok på lager til at vi kan oprette et søskendedepot, når du bliver gravid.

I vælger donor fra vores liste

Vi har lavet en liste med et repræsentativt udvalg af donorer, hvorfra I selv kan vælge og reservere en donor. På listen er der både anonyme og åbne donorer. Donorerne er beskrevet med øjenfarve, hårfarve, højde og uddannelse. Reservationen opretholdes i 6 uger, herefter ophæves den automatisk. Det er gratis at vælge og reservere donor fra listen.

Reservation af donorsæd til insemination eller IVF er ikke det samme som at oprette et depot. Det er ment som en mulighed for at have indflydelse på, hvilken donor vi bruger ved behandlingen. Hvis du reserverer en donor fra listen, er du samtidig garanteret, at der er sæd nok fra donoren til et søskendedepot. Af samme grund bliver donorlisten løbende revideret.

Hvis du ønsker at vælge donor selv, skal du kontakte vores laboratorie på lab@vitanova.dk. Denne mail kan kun benyttes til reservation af sæd fra donorlisten.

I køber selv donorsæd i sædbankerne

Efterhånden er der så mange muligheder for køb af donorsæd, at det kræver meget tid og overvejelser at finde frem til det, der føles mest rigtigt. Først og fremmest er der valget mellem anonym og åben donor. Dernæst har du også muligheden for selv at købe donorsæd med “udvidet profil” i sædbankerne. En udvidet profil betyder, at du kan købe dig til mere viden om donoren end hårfarve, øjenfarve og højde. Det kan være en livshistorie, som donoren selv har skrevet eller et foto af ham som barn.  For nogle kan det være godt at vide så meget som muligt om donoren, men for andre skaber det mere forvirring, at der er så mange valgmuligheder.

Du kan købe donorsæden i enten European Spermbank eller Cryosinternational. I begge sædbanker gælder at du har mulighed for at søge efter donorer ud fra kriterier, som er noget mere udvidede end vi som klinik kan tilbyde. Hvis du er oprettet som kunde hos os, har vi aftalt rabatordninger med sædbankerne, som du selvfølgelig får del af.  Det er meget vigtigt at du kontakter os, når du ved hvornår donorsæden leveres på klinikken, så vi er klar til at modtage den.

Du kan frit vælge om du får et eller flere portioner donorsæd transporteret til Vitanova ad gangen.

VI KØBER DONORSÆD PÅ VEGNE AF JER

Hvis du har særlige ønsker til din donor, fx vedrørende etnicitet, uddannelse, blodtype eller andet der er vigtigt for dig, kan vi tage os af det praktiske. Dette gælder også, hvis du selv har fundet en donor på sædbankens hjemmeside, men ikke ønsker besværet med bestilling. Det er en service fra vores side og vil ikke koste dig ekstra.

Praktisk info

Vitanova
Vester Voldgade 106,3
DK-1552 DK-1552 København V
+45 33 33 71 01
+45 33 33 72 01
info@vitanova.dk

Der er elevator i ejendommen.

Åbningstider

Mandag - søndag: 8:00 - 16:00

Telefontider

Mandag: 8:00 - 15:30
Tirsdag: 8:00 - 15:30
Onsdag: 8:00 - 15:30
Torsdag: 8:00 - 15:30
Fredag: 8:00 - 12:00
Lørdag: 8:00 - 12:00
Søndag: 8:00 - 12:00

Vi har åbent alle dage, året rundt.

Hurtig valg

Find os