Ægdonorer

Kan jeg donere?

Hvis du vil være donor, skal du være mellem 20 og 35 år. du skal være fysisk og mentalt sund og ikke have arvelige sygdomme i familien. Inden du begynder ægdonation, skal du testes for HIV, hepatitis (hepatitis B og C) og syfilis.

Får jeg penge for det?

Fra 1. juli 2016 modtager du DKK 7.000 for at donere nogle af dine æg til et barnløst par

Vil det at donere mine æg påvirke min fertilitet?

Nej, undersøgelser har vist, at donation af æg ikke har nogen indflydelse på din egen fertilitet.

Hvor mange gange skal jeg besøge klinikken?

Du skal komme til den indledende samtale, ultralydsscanning og blodprøver på klinikken. I den cyklus, hvor du donerer, skal du komme til ultralydsscanning to gange.

Gør ægdonation ondt?

At tage medicinen kan give lidt ubehag, men ægopsamlingen vil ikke gøre ondt.

Kan et barn født af min donation finde ud af, hvem jeg er?

Det afhænger af, hvilken type donor du vælger. Ægdonation kan finde sted helt anonymt, hvilket betyder, at du ikke kender modtageren, og at modtageren ikke kender dig.

Du kan også vælge at donere som en åben donor. Det betyder, at du er anonym på donationstidspunktet, men du tillader barnet, når det er fyldt 18, at kontakte Vitanova og få mere viden om dig. Vi kontakter dig, inden vi giver disse oplysninger. De, der modtager dine æg, kan ikke få disse oplysninger, og det er heller ikke muligt for dig at få oplysninger om dem.

Hvis du har en ven, søster eller kender en kvinde, som du vil donere æg til, kaldes dette en 'kendt' donation. Den person, du donerer til, behøver ikke at være på ventelisten, så de kan starte behandling, når blodprøver, donorevaluering, lægekonsultation og medicinsk undersøgelse er afsluttet.

Hvordan indsamles æggene

Denne procedure udføres under let bedøvelse og tager omkring 45 minutter.

Kan jeg have sex mens jeg er i min donationscyklus?

Ja, men vi anbefaler donorer at afholde sig i et par dage før og efter æggesamling, og sørg for at bruge beskyttelse.

Er der nogen risici, jeg skal vide om?

Proceduren for ægopsamlingen er sikker, men ikke helt uden risici. Risikoen er minimal og vil blive forklaret til dig af din konsulent, så du er klar over dem.

Kan jeg donere æg, hvis jeg ryger?

Nej, rygere (inklusive vaping) kan ikke donere, fordi rygning kan skade kvaliteten af dine æg. At være ikke-ryger betyder, at du ikke har røget i de sidste 3 måneder. Vi bliver nødt til at screene din urin for nikotin, som en del af vores indledende tests.

Hvor lang tid tager ægdonationsprocessen?

Hele processen fra din første kontakt med os til donation vil tage 1-3 måneder. Dette inkluderer vores indledende samtale, screeningstests og scanninger, behandling og donationsproceduren. Du tager stimuleringshormoner i op til 2 uger, før dine æg indsamles, og på indsamlingsdagen skal du være på klinikken i cirka 2 timer, eller indtil du føler dig godt nok til at tage afsted, selvom selve proceduren tager 45 minutter.

Hvordan fungerer ægopsamlingsproceduren?

Vi scanner og overvåger dig regelmæssigt gennem din donationscyklus, så vi ved, at behandlingen skrider sikkert frem. På dagen for proceduren må du ikke spise eller drikke i et par timer, før proceduren begynder. Vi samler dine æg, mens du er under let bedøvelse, hvilket tager omkring 45 minutter. Vores sygeplejersker tager sig af dig efter proceduren, og du kan komme hjem inden for kort tid.

Hvor mange gange kan jeg donere?

Du kan donere 6 gange i alt.

Finder jeg ud af min egen fertilitet?

Ja, en del af donationsprocessen er en fuld fertilitetskonsultation- og screeningsproces, der vil gennemgå centrale frugtbarhedsområder. Vi diskuterer resultaterne med dig og foreslår det næste trin, hvis det skulle være påkrævet.

Behandling med donoræg

Hvilke behandlinger kan jeg bruge donoræg sammen med?

Ægdonation bruges normalt til IVF-behandling, men det kan bruges til enhver behandling, hvor kvinderne ikke er i stand til at producere deres egne æg.

Hvad er succesraten?

Succesraten er meget god, og du kan læse mere her (link til succesraten)

Hvem kan modtage en ægdonation?

Ægdonation er et tilbud til par og enlige kvinder, der ikke kan blive gravide med deres egne æg. Der kan være forskellige årsager til dette, såsom tidligere kræft, hvor du har fået kemoterapi og / eller strålebehandling, for tidlig menopause, tidligere fjernelse af æggestokkene, hvis du blev født uden æggestokke, hvis du havde gentagne IVF / ICSI-behandlinger med egne æg, der ikke har forårsaget graviditet eller stigende alder. Tilbuddet kan kun overvejes, når alle andre muligheder er testet eller i en alder af 44 år eller mere.

Hvad er kravene for dig for at modtage donoræg?

Du kan modtage ægdonation, indtil du fylder 46 år. Det betyder, at behandlingen skal påbegyndes senest, når du er 45 år gammel. I nogle tilfælde kan behandlingen startes lidt senere - men det kræver, at du accepterer, at du vil modtage æg fra donoren, hvis æg er tilgængelige på det givne tidspunkt - og at behandlingstilbuddet stopper, når du er 46 år.

Hvad vores patienter siger