MÅ JEG SELV VÆLGE SÆDDONOR?

Det er muligt for dig, selv at vælge sæddonor på de danske sædbankers hjemmeside. Når du har valgt en donor, skal du blot købe donorsæden online og bede sædbanken om at sende den til os. Vi anbefaler at du venter med at købe donorsæd, til du har haft den indledende samtale med os.

KAN MAN SE BILLEDER AF DONOREN?

Hvis du selv køber donorsæd hos sædbankerne, kan du vælge en donor med ”udvidet profil”. Som regel kan du se et babyfoto af donoren. I nogle sædbanker kan du se et foto af donoren som voksen.

SÆLGER VITANOVA DONORSÆD? 

Ja, men Vitanova fungerer ikke som sædbank. Vi køber al den donorsæd vi bruger hos de danske sædbanker. Det er ikke muligt at købe donorsæd med ”udvidet profil” hos Vitanova.

HVAD ER FORSKELLEN MELLEM ÅBEN OG NON CONTACT DONOR? 

Køber du donorsæd fra en non contact (anonym) donor, får hverken du eller dit barn mulighed for nogensinde at kontakte donoren eller få uddybende oplysninger om ham.

Køber man sæd fra en åben donor (med ID release) kan barnet efter det er fyldt 18 år henvende sig i sædbanken og få uddybende oplysninger om donoren. Det er vigtigt at du taler med sædbanken om dette før du køber donorsæd.

ER DONORERNE TESTET FOR SMITSOMME SYGDOMME?

Ja, alle donorer bliver testet for smitsomme sygdomme, HIV og Hepatitis, før de kan blive godkendt af sædbanken. Derudover testes donoren for en række arvelige sygdomme. Du kan læse mere om dette på sædbankernes netsted.

ER DONORERNE TESTET FOR ARVELIGE SYGDOMME?

Det er ikke muligt at teste en person for alle arvelige sygdomme. Derfor har de fleste sædbanker valgt de sygdomme, som forekommer oftest. På sædbankernes netsted kan du se listen over hvilke tests der er nødvendige før donoren godkendes.

ER MAN GARANTERET ET SUNDT OG RASK BARN NÅR MAN BRUGER DONORSÆD?

Nej, desværre findes sådan en garanti ikke. Hverken ved brug af donorsæd eller ved brug af partnerens sæd.

MÅ JEG MØDE DONOREN?

Nej, denne mulighed findes ikke.

ER DET VIGTIGT AT VÆLGE EN DONOR SOM HAR SAMME BLODTYPE SOM MIG?

Nej, det har ingen betydning for behandlingens udfald. Hvis det er vigtigt for dig, kan du kontakte sædbankerne og købe donorsæd med den blodtype du ønsker.

Vil du vide mere?

Kontakt os på telefon: +45 33 33 71 01 eller mail: info@vitanova.dk

Hvad vores patienter siger