ICSI – mikroinsemination - er en metode vi kan anvende i laboratoriet ved IVF-behandling. Metoden bruges, når der er:

  • Få sædceller i mandens sæd
  • Sædcellerne har dårlig bevægelighed
  • Ved TESA, hvor sædcellerne er taget ud gennem pungen
  • Flere forsøg med IVF uden graviditet

Den behandling I skal igennem er den samme som et normalt IVF-forløb: hormonstimulering, ægudtagning og tilbagelægning af embryon.

ICSI – NÅR SÆDCELLERNE HAR BRUG FOR HJÆLP

Vi anbefaler ICSI, når sædcellerne har brug for lidt ekstra hjælp til at befrugte ægget.

Afhængig af jeres fertilitetshistorie vil vi allerede ved den første samtale rådgive jer om ICSI, hvis vi vurderer, at det øger jeres chancer for graviditet. Vores vurdering sker på baggrund af sædprøver og hvilke typer behandlinger I tidligere har prøvet.

I nogle tilfælde rådgiver vi om ICSI, den dag I kommer til ægudtagning. Vores embryologer vurderer sæden i mikroskopet samme dag som æggene tages ud. Hvis embryologerne skønner, at resultatet øges ved at bruge ICSI, taler vi med jer om muligheden for det.

Vi kan også vælge at lave ICSI på halvdelen af æggene og almindelig IVF på resten. Det vil som regel være et valg, når I har haft flere IVF-forsøg uden graviditet. I fertilitetsbehandling er der ikke altid en god forklaring på hvorfor graviditeten udebliver, og derfor kan et forsøg med ICSI på nogle af æggene og ikke på alle, vise os, hvad der er det mest rigtige at gøre for at optimere lige netop jeres chancer.

ICSI I LABORATORIET

En normal sædprøve kan indeholde flere millioner sædceller, men der skal kun bruges en enkelt sædcelle til befrugtningen af ægget. De normale sædceller har en god bevægelighed og er målrettede mod at nå frem til ægget. Hvis vi har en sædprøve med meget få sædceller eller sædcellerne ikke bevæger sig som normalt, er de ikke så gode til at befrugte ægget og vi vil anbefale ICSI – mikroinsemination.

ICSI foregår i laboratoriet efter æggene er taget ud. Embryologen arbejder i et særligt ICSI-mikroskop, hvor både æg- og sædceller kan ses samtidig.

Embryologen vælger den sædcelle, som ser mest normal ud, bevæger sig som den skal og fører den ind i ægcellen med en meget tynd, hårfin glaspipette. På den måde hjælper vi sædcellen med at befrugte ægget.

De befrugtede æg, som nu kaldes embryoner, sættes i en inkubator, og embrologerne følger udviklingen af embryonerne. 

Samtale...

Kan bookes på telefon +45 33 33 71 01 eller på info@vitanova.dk

Hvad vores patienter siger