Uddannet sygeplejerske i 2003 fra Roskilde Sygeplejeskole.

Jeg har arbejdet i fertilitetsområdet siden 2004 og siden da været det område, jeg har brændt for.  

Jeg fik min basistræning i det offentlige sygehusvæsen (Roskilde/Holbæk og Hvidovre) og var samtidig tilknyttet Vitanova som afløser.

I 2010 fik jeg job på en privatklinik i London, hvor jeg var indtil 2013. Det var i London, jeg blev introduceret til ægdonation; et område som jeg fortsat arbejder med og forsøger at dygtiggøre mig indenfor. I 2013 tog jeg tilbage til Danmark og fik job på Køge Akutmodtagelse. Dette var et virkelig spændende job, men da jeg blev tilbudt at komme tilbage til fertiliteten og Vitanova, så var jeg ikke i tvivl.

Fertilitet er og bliver min store interesse. Jeg føler mig også meget heldig at være en del af et team på Vitanova, der til daglig arbejder med at opfylde menneskers største drøm om at få et barn. Dette gør vi altid på en samvittighedsfuld måde, med mennesket i fokus.

Min niche er blevet ægdonation og jeg glædes ved at møde de unge donorer der ønsker at hjælpe af et godt hjerte, samt at se dem der modtager æg blive glade og taknemmelige allerede inden der er kommet et barn ud af det.

Udover praktisk erfaring har jeg desuden deltaget i konferencer som DFS årsmøde, ESHRE og været en del af gruppen for DFS, der har skrevet de danske guidelines til ægdonation.

Sanne Drabæk