• da
  • en
  • de
  • it
  • sv
  • fr

Depotoprettelse

valgafd01

Det kan være underligt at tænke på, men når du bliver gravid, så skal du ret hurtigt beslutte, om du ønsker flere end ét barn med den samme donor. En donor binder sig ikke til et bestemt antal donationer og kan stoppe med at donere når han ønsker det. Det er derfor meget vigtigt at du allerede i starten af processen med fertilitetsbehandling, overvejer om du ønsker flere end et barn.

Allerede under den rådgivende samtale med os, vil vi oplyse dig om muligheden for oprettelse af søskendedepot – altså allerede inden du er gravid. Hvis du ønsker mulighed for at oprette et søskendedepot, vil vi ved behandlingen vælge en donor, hvor der er nok portioner på lager til et depot.

For nogle kan det virke absurd at skulle tænke på næste barn, når man lige har fået at vide at man er gravid og er lykkelig for det. Men vores erfaring er, at donorsæd hurtigt kan blive udsolgt og så er det meget ærgerligt, hvis du for sent beslutter at oprette et depot med donorsæd til det/de næste børn.

Hvis donorsæden købes gennem Vitanova tager vi os af det praktiske i forbindelse med bestilling og oprettelse af depot.

Hvis du selv har købt donorsæd i en af sædbankerne, Nordiccryobank eller Cryos, kan du selv bestille flere portioner donorsæd til søskende. Du kan enten lade sædbanken opbevare din donorsæd indtil du skal have næste barn, eller du kan bede sædbanken om at transportere portionerne til Vitanova og vi opretter et søskendedepot hos os.

Aftale om søskendedepot

Et søskendedepot oprettes med en løbetid på 3 år. Når du beslutter dig for at oprette et søskendedepot, laver vi en skriftlig aftale mellem dig og Vitanova, om forhold der er gældende i opbevaringsperioden. Et søskendedepot kan forlænges hvert 3. år. Du kan når som helst opsige depotet, men dette skal ske skriftligt. Hvis I er et par, og I sammen opretter depotet, skal I, hvis I skilles, give Vitanova besked herom, samt hvem der i fremtiden ejer depotet.

Tilbagekøb af donorsæd fra søskendedepot

Vi vil som regel købe donorsæd tilbage, hvis det er købt gennem Vitanova og hvis vi kan bruge det til andre. Men det er ikke noget vi kan garantere.

Praktisk info

Vitanova
Vester Voldgade 106,3
DK-1552 DK-1552 København V
+45 33 33 71 01
+45 33 33 72 01
info@vitanova.dk

Der er elevator i ejendommen.

Åbningstider

Mandag - søndag: 8:00 - 16:00

Telefontider

Mandag: 8:00 - 15:30
Tirsdag: 8:00 - 15:30
Onsdag: 8:00 - 15:30
Torsdag: 8:00 - 15:30
Fredag: 8:00 - 12:00
Lørdag: 8:00 - 12:00
Søndag: 8:00 - 12:00

Vi har åbent alle dage, året rundt.

Hurtig valg

Find os