• da
  • en
  • de
  • it
  • sv
  • fr

Modtager ægdonation eller dobbeltdonation

modtager

Vi ved at de fleste af jer, som har brug for ægdonation, har været gennem mange forsøg med almindelige fertilitetsbehandlinger, og I har sikkert undervejs været nødt til at gå på kompromis med jeres ønsker og drømme. Det kommer også til at gælde når I søger ægdonation. Der er nemlig desværre ikke overensstemmelse mellem antallet af par der har brug for ægdonation og antallet af unge kvinder, der ønsker at donere æg. Det betyder at I skal være indstillet på at jeres ønsker om fx hårfarve, øjenfarve og højde på donoren ikke altid kan opfyldes.

Lovgivning og krav til ægdonoren

Kvinden som donerer æg skal være mellem 20 og 35 år. Hun skal være fysisk og psykisk sund og rask og hun må ikke have arvelige sygdomme i familien. Inden vi godkender en kvinde som ægdonor bliver hun testet for HIV og Hepatitis (leverbetændelse type B og C) og syfilis. Testene må ikke være mere end 30 dage gamle inden donationen.

Udover de lovpligtige prøver, skal donoren udfylde et dybdegående spørgeskema og have et interview med en af donationskoordinatorer. Koordinatoren laver en donorevaluering ud fra de oplysninger som donoren har givet. Donor evalueringen bliver endeligt godkendt, efter donoren har haft samtale og er blevet undersøgt af vores læge, samt fået taget de lovmæssige blodprøver. Donorevalueringen bliver efter endelig godkendelse udleveret til jer med henblik på om I vil godkende og ønsker denne ægdonor.

En ægdonor må maksimalt donere 6 gange og der skal gå mindst en måned mellem donationerne.

Ægdonation er på helt frivillig basis og derfor kan ægdonoren inden ægudtagningen, trække sit tilbud om donation tilbage. Dette sker sjældent, men hvis det sker, kommer I på ventelisten igen og vi vil prioritere jer til ny donation.

Ægdonoren har ingen rettigheder eller pligter overfor barnet, ligesom barnet heller ikke har nogen arveret efter donoren.

Typer af donation

Partner donation

Vi taler om partnerdonation, når en lesbisk kvinde donerer æg til sin partner, eller når en mand donerer sæd til sin kvindelige partner i forbindelse med insemination eller IVF behandling. For at en lesbisk kvinde kan donere æg til sin partner, skal der foreligge en lægefaglig årsag. En lesbisk kvinde kan derfor ikke donere æg til sin partner udelukkende af følelsesmæssige årsager.

For alle typer af donationer undtagen partner donation, gælder den samme lovgivning og krav til donor mht., blodprøver, donor evaluering og lægeundersøgelse. I er velkomne til at kontakte os for uforpligtende samtale hvis I ønsker ægdonation eller dobbeltdonation.

Anonym donor (ikke kontaktbar)

Ægdonationen skal foregå helt anonymt, hvilket betyder at I ikke kender donoren og at donoren ikke kender jer. Det betyder at der ikke kan udleveres flere oplysninger end de der står på donorevalueringen, og at donoren vil forblive anonym for jer og børn fra donationen.

Åben donor (kontaktbar)

Ved en åben donation er donoren anonym på donationstidspunktet, men ægdonoren giver tilladelse til, at barnet når det fylder 18 år, kan kontakte Vitanova og få mere viden om hende. I kan som forældre ikke få udleveret flere oplysninger end de der står på donorevalueringen og donoren har heller ikke mulighed for at få oplysninger om jer.

Kendt donation

Har I en veninde eller søster, som ønsker at donere æg til jer, kaldes det kendt donation. Medbringer I selv en donor, så skal I ikke stå på venteliste, men kan starte behandling når blodprøver, donor evaluering, lægesamtale og lægeundersøgelse er foretaget.

For alle typer af donationer, gælder den samme lovgivning og krav til donor mht., blodprøver, donor evaluering og lægeundersøgelse. I er velkomne til at kontakte os for uforpligtende samtale hvis I ønsker ægdonation. Beslutter I jer derefter for ægdonation, kommer I på vores venteliste og I vil blive kontaktet når vi har fundet en donor til jer. I skal kunne starte behandlingen kort efter I har fået tilbudt en donor, dvs. der er ikke megen tid til betænkning. Hvis I mod forventning ikke ønsker donation på det tidspunkt, hvor vi har en donor, går tilbuddet videre til de næste på listen.

Priser ved ægdonation

Priserne er inklusive lovpligtige blodprøver på partner og donor. Priserne er inklusive honorar på 7000 kr., som gives til Vitanovas donorer. Vi giver ikke honorar ved kendt ægdonation. Priser ved ægdonation, også ved brug af egen donor, er inklusive skanninger af donor, samt ægudtagning og ægoplægning i tilslutning til behandlingen. Senere oplægning af optøede embryoner (FER) betales i henhold til prislisten. Priserne er inklusiv medicin til donor.

Priser ved ægdonation og dobbeltdonation

IVF med ægdonation og IVF med dobbeltdonation
IVF ved anonym ægdonation, donor fra Vitanova, inkl. medicin
IVF ved åben ægdonation, donor fra Vitanova, inkl. medicin
IVF ved ægdonation med kendt donor, inkl. medicin
IVF med dobbeltdonation, som ovenstående. Donorsæd betales i henhold til gældende prisliste
Prisen for æg- og dobbeltdonation er inklusiv lovpligtige blodprøver, ICSI, blastocystdyrkning, nedfrysning og opbevaring af befrugtede æg i et år, herefter betales efter prisliste pr. år. Medicin til donor er inkluderet i prisen. Ved dobbeltdonation betales for donorsæd, se prislisten.

Ved ægdonation med donor fra Vitanova, hvor der ikke er befrugtet æg til transferering, tilbyder vi ny donation. Hvis der er befrugtet æg til transferering, men ikke til nedfrysning, tilbydes ny ægdonation til reduceret pris. Der er ikke garanti ved anvendelse af æg fra partner eller kendt donor. Der er ingen garanti ved anvendelse af kendt sæddonor.

 

Praktisk info

Vitanova
Vester Voldgade 106,3
DK-1552 DK-1552 København V
+45 33 33 71 01
+45 33 33 72 01
info@vitanova.dk

Der er elevator i ejendommen.

Åbningstider

Mandag - søndag: 8:00 - 16:00

Telefontider

Mandag: 8:00 - 15:30
Tirsdag: 8:00 - 15:30
Onsdag: 8:00 - 15:30
Torsdag: 8:00 - 15:30
Fredag: 8:00 - 12:00
Lørdag: 8:00 - 12:00
Søndag: 8:00 - 12:00

Vi har åbent alle dage, året rundt.

Hurtig valg

Find os