IVF med donoræg har fremragende succesrater og kan give dig den hjælp, du har brug for til at starte en familie, hvis du ikke er i stand til at blive gravid med dine egne æg.

Vi byder par, enlige kvinder og par af samme køn velkommen til behandling.

Hvad er IVF med donoræg?

IVF med donor æg er en fertilitetsbehandling til støtte for kvinder, der ikke kan blive gravide med deres egne æg. For nogle kvinder kan dette være på grund af en for tidlig menopause, eller fordi de ikke kan producere æg efter sygdom eller en operation. Det anbefales også til kvinder, der har arvelige sygdomme, som de frygter at videregive til deres baby.

I behandlingen bruger vi æg, der er blevet doneret og omhyggeligt screenet, og befrugter disse med en partner eller en donors sperm. Det befrugtede æg overføres derefter til din livmoder. Når du er i behandling hos os, har du valget mellem enten en åben identitet eller en anonym ægdonor.

Alle vores IVF-behandlinger kan leveres fleksibelt med indledende konsultationer på Skype og scanninger og blodprøver på din lokale klinik i dit hjemland, hvilket holder din rejsetid og omkostninger til et minimum. Procedurer for æg opsamling og embryooverførsel finder sted i vores moderne klinik i hjertet af København.

Hvad er fordelene ved at vælge IVF med donoræg?

 • Succesgraden for ægdonation har en tendens til at være meget god, da æg doneres af unge sunde kvinder, der har æg af meget høj kvalitet.
 • Sundhedsscreening. Donation er omhyggeligt reguleret, og donorer udfylder genetiske og medicinske spørgeskemaer samt blodscreening.
 • Embryoner til fremtidig behandling. Eventuelle embryoner, som ikke bruges i denne behandlingsrunde, kan fryses og opbevares, så de kan bruges i fremtiden.

Hvem kan bruge IVF med donoræg?

Vores IVF-behandling med donoræg er ideel til kvinder i forskellige situationer, herunder hvor:

 • du producerer ikke dine egne æg, enten på grund af din alder eller fordi du har fået din menopause for tidligt
 • du har små chancer for succes ved at bruge dine egne æg
 • du står over for velkendte fertilitetsudfordringer
 • dine egne æg medfører en risiko for en arvelig lidelse
 • funktionen af dine æggestokke er blevet forringet, for eksempel i tilfælde af kræftbehandling

Din behandling

Vi vurderer din fertilitet ved en indledende konsultation via Skype og baseret på resultaterne af blodprøver og scanninger, som du kan have på din lokale klinik i dit hjemland. Vi vil rådgive dig om det bedste behandlingsforløb og hjælpe dig med at vælge en donor.

Mange kvinder har præferencer omkring deres donors højde, hårfarve eller øjenfarve, og vi vil gøre alt for at hjælpe dig med at finde dit valg, selvom der kan være ventelister afhængigt af dine kriterier.

Æggedonorer skal være mellem 20 og 35 år gamle. Hver kvinde, der donerer, screenes for at kontrollere, at de er fysisk og mentalt egnet og at der ikke er nogen arvelige sygdomme i hendes familie. Hun vil også blive screenet for HIV, hepatitis (B og C) og syfilis.

Der er forskellige typer donorer.

Anonym donor (ikke-kontakt)

I Danmark kan ægdonation være helt anonym, hvilket betyder, at du og donoren ikke kender hinanden og ikke kan få nogen identificerbare oplysninger nu eller senere. Donoren forbliver anonym for dig og ethvert barn, der er født fra donationen.

Åben donor (kontakt)

Ved åben donation er donoren anonym på donationstidspunktet, men hun giver sit samtykke til, at ethvert barn, der er født fra donationen, kan kontakte Vitanova, når barnet fylder 18 år. Den unge person kan så få mere information om donoren, inklusive hendes identitet. Du, som modtager-parret, kan ikke få yderligere oplysninger om donoren, og donoren kan ikke få nogen oplysninger om dig eller dit barn.

Kendt donation

Kendt donation er, når din donor er en ven eller et familiemedlem. Donorer vil stadig gennemgå alle de samme tests og screening, og konsultation hos en læge er nødvendig for den endelige evaluering.

Partner donation

Vi bruger udtrykket 'partnerdonation', når en lesbisk donerer æg til sin partner, eller når en mand donerer sæd til sin kvindelige partner til insemination eller IVF-behandling. Lesbiske par kan donere æg til hinanden, hvis der er en medicinsk grund til, at én af kvinderne kan få en ægdonation.

Dobbeltdonation

Dette betyder, at både ægget og sædcellerne doneres til din behandling. Denne metode kan tilbydes par, hvis egne æg eller sæd ikke kan bruges til behandling af medicinske grunde. I modsætning til ægdonation, skal mindst én af donorerne med dobbeltdonation være 'åben-identitet'.

Den samme lovgivning og donorkrav gælder for blodprøver, donorevaluering og medicinske undersøgelser for alle typer donationer, undtagen partnerdonation.

Hvis du overvejer ægdonation eller dobbeltdonation, skal du ikke tøve med at kontakte os for en chat uden forpligtelser om dine muligheder.

IVF med donoræg koster fra 56.000 DKK

Prisen for æg og dobbelt donation inkluderer

 • lovpligtige blodprøver
 • ICSI (bruges, hvor der er et mandligt faktor-infertilitetsproblem, ICSI involverer injektion af en enkelt sædcelle ind i væskeindholdet i æggecellen)
 • blastocystkultur (udvikling af embryoner i laboratoriet til blastocyststadiet)
 • frysning og opbevaring af befrugtede æg i ét år
 • donor medicin

Hvis du vælger dobbeltdonation, debiteres donorsæd separat. For mere information, se vores prisliste, eller kontakt os.

Se vores pris Kontakt os 

Hele vejen gennem forløbet har vi haft en oplevelse af, at vores ønske var Vitanovas fornemmeste opgave. Vi vil ikke tøve et øjeblik med at anbefale Vitanova til andre i samme situation som os

- Lasse & Ditte -

Hvad vores patienter siger