• da
  • en
  • de
  • it
  • sv
  • fr

Modtager

modtager

I Danmark er det kun tilladt at modtage donoræg, hvis partnerens sæd kan bruges til befrugtning af ægget. Lovgivningen kræver at mindst en af forældrene er biologisk, så der er altså ikke mulighed for at befrugte donoræg med donorsæd.

Vi ved at de fleste af jer, som har brug for ægdonation, har været gennem mange forsøg med almindelige fertilitetsbehandlinger, og I har sikkert undervejs været nødt til at gå på kompromis med jeres ønsker og drømme. Det kommer også til at gælde når I søger ægdonation. Der er nemlig desværre ikke overensstemmelse mellem antallet af par der har brug for ægdonation og antallet af unge kvinder, der ønsker at donere æg. Det betyder at I skal være indstillet på at jeres ønsker om fx hårfarve, øjenfarve og højde på donoren ikke altid kan opfyldes.

Lovgivning og krav til ægdonoren

Kvinden som donerer æg skal være mellem 20 og 35 år. Hun skal være fysisk og psykisk sund og rask og hun må ikke have arvelige sygdomme i familien. Inden vi godkender en kvinde som ægdonor bliver hun testet for HIV og Hepatitis (leverbetændelse type B og C) og syfilis. Testene må ikke være mere end 30 dage gamle inden donationen.

Udover de lovpligtige prøver, skal donoren udfylde et dybdegående spørgeskema og have et interview med en af donationskoordinatorer. Koordinatoren laver en donorevaluering ud fra de oplysninger som donoren har givet. Donor evalueringen bliver endeligt godkendt, efter donoren har haft samtale og er blevet undersøgt af vores læge, samt fået taget de lovmæssige blodprøver. Donorevalueringen bliver efter endelig godkendelse udleveret til jer med henblik på om I vil godkende og ønsker denne ægdonor.

En ægdonor må maksimalt donere 6 gange og der skal gå mindst en måned mellem donationerne.

Ægdonation er på helt frivillig basis og derfor kan ægdonoren inden ægudtagningen, trække sit tilbud om donation tilbage. Dette sker sjældent, men hvis det sker, kommer I på ventelisten igen og vi vil prioritere jer til ny donation.

Ægdonoren har ingen rettigheder eller pligter overfor barnet, ligesom barnet heller ikke har nogen arveret efter donoren.

Typer af donation

Anonym donor (ikke kontaktbar)

Ægdonationen skal foregå helt anonymt, hvilket betyder at I ikke kender donoren og at donoren ikke kender jer. Det betyder at der ikke kan udleveres flere oplysninger end de der står på donorevalueringen, og at donoren vil forblive anonym for jer og børn fra donationen.

Åben donor (kontaktbar)

Ved en åben donation er donoren anonym på donationstidspunktet, men ægdonoren giver tilladelse til, at barnet når det fylder 18 år, kan kontakte Vitanova og få mere viden om hende. I kan som forældre ikke få udleveret flere oplysninger end de der står på donorevalueringen og donoren har heller ikke mulighed for at få oplysninger om jer.

Kendt donation

Har I en veninde eller søster, som ønsker at donere æg til jer, kaldes det kendt donation. Medbringer I selv en donor, så skal I ikke stå på venteliste, men kan starte behandling når blodprøver, donor evaluering, lægesamtale og lægeundersøgelse er foretaget.

Krydsdonation

Har I en veninde eller søster, som ønsker at donerer æg og hjælpe jer, men I ikke ønsker at hendes æg bliver doneret direkte jer, så kan I vælge krydsdonation. Ved krydsdonation donorer jeres doner sine æg til et par på Vitanovas venteliste og I modtager æg fra en af Vitanovas donorer. Det betyder at der ikke er nogen genetisk relation mellem jeres barn og donoren (veninde eller søster), hvilket for nogen kan føles som en lettelse. Ved krydsdonation kommer i til behandling, når det passer for jer. I skal ikke på ventelisten.

For alle typer af donationer, gælder den samme lovgivning og krav til donor mht., blodprøver, donor evaluering og lægeundersøgelse. I er velkomne til at kontakte os for uforpligtende samtale hvis I ønsker ægdonation. Beslutter I jer derefter for ægdonation, kommer I på vores venteliste og I vil blive kontaktet når vi har fundet en donor til jer. I skal kunne starte behandlingen kort efter I har fået tilbudt en donor, dvs. der er ikke megen tid til betænkning. Hvis I mod forventning ikke ønsker donation på det tidspunkt, hvor vi har en donor, går tilbuddet videre til de næste på listen.

Priser ved ægdonation

Priserne er inklusive lovpligtige blodprøver på partner og donor. Priserne er inklusive honorar på 7000 kr., som gives til Vitanovas donorer. Vi giver ikke honorar ved kendt ægdonation. Priser ved ægdonation, også ved brug af egen donor, er inklusive skanninger af donor, samt ægudtagning og ægoplægning i tilslutning til behandlingen. Senere oplægning af optøede embryoner (FER) betales i henhold til prislisten. Priserne er eksklusiv medicin.

Ægdonation med donor fra Vitanova eller egen donor
Rådgivende samtale med modtagere af æg fra Vitanova
Rådgivende samtale ved donation med egen donor
Optagelse på venteliste
IVF ved ægdonation
IVF ved ægdonation med egen, kendt donor

 

Praktisk info

Vitanova
Vester Voldgade 106,3
DK-1552 DK-1552 København V
+45 33 33 71 01
+45 33 33 72 01
info@vitanova.dk

Der er elevator i ejendommen.

Åbningstider

Mandag - søndag: 8:00 - 16:00

Telefontider

Mandag: 8:00 - 15:30
Tirsdag: 8:00 - 15:30
Onsdag: 8:00 - 15:30
Torsdag: 8:00 - 15:30
Fredag: 8:00 - 12:00
Lørdag: 8:00 - 12:00
Søndag: 8:00 - 12:00

Vi har åbent alle dage, året rundt.

Hurtig valg

Find os