VELKOMMEN TIL VITANOVA

Hos Vitanova hjælper vi barnløse par, enlige kvinder og lesbiske med insemination og IVF.

På grund af lovgivningen kan vi ikke hjælpe kvinder der er fyldt 46 år. Der er ikke nogen aldersgrænse for mænd.

Behandlingen sker i rolige omgivelser og med udgangspunkt i, at de der skal have hjælp til at blive forældre, skal have den bedste rådgivning før under og efter behandlingen.

Vi starter med en rådgivende samtale, hvor vi fortæller hvordan vi kan hjælpe, og hvad du selv kan gøre for at fremme din fertilitet. Vi vil også gerne vide, hvilke ønsker du har til din behandling, så du får så stor indflydelse på forløbet som muligt.

Vi har åbent hver dag året rundt og træffes på 33 33 71 01 fra klokken 8 – 16. På fredage, i weekender og på helligdage er telefonen åben mellem kl. 8 – 12. Mail på info@vitanova.dk besvares hver dag.

Hvis du allerede ved hvilken behandlingsform du ønsker kan du udfylde vores journal her.

Behandlinger:

INSEMINATION I NATURLIG CYKLUS

Insemination i naturlig cyklus, er den mest simple form for fertilitetsbehandling. Behandlingen foregår uden hjælpemidler i form af hormoner – i naturlig cyklus, det er altså dine egne hormoner, som beslutter hvornår ægløsning sker og dermed også hvornår behandlingen skal foregå.

INSEMINATION I HORMONSTIMULERET CYKLUS

Insemination i hormonstimuleret cyklus, hvor du får en mild hormonstimulering i tabletform. Hormonstimuleringen booster dine egne hormoner til at modne et æg og ved hjælp af skanning kan vi se hvornår ægget er klart til befrugtning. For at sikre at ægget frigives fra æggestokken skal du have en indsprøjtning med et ægløsningshormon ca. et døgn før du kommer til insemination.

I begge tilfælde foregår behandlingen ved at din partners eller en donors sæd lægges op i din livmoder ved hjælp af et tyndt katheter. 

IVF I NATURLIG CYKLUS

På Vitanova kan du blive behandlet med IVF i naturlig cyklus. Med denne type behandling skal du ikke tage hormoner, men da du skal følges tæt med ultralydsskanninger er det vigtigt at du kan komme på Vitanova flere gange i forløbet. Når ægget er stort nok, får du en ægløsningssprøjte og vi aftaler hvornår du skal komme til behandling. Ægget tages ud og behandles herefter nøjagtig som ved IVF i hormonstimuleret cyklus.

IVF I NATURLIG MODIFICERET CYKLUS

Ved IVF i naturlig modificeret cyklus får du ganske lidt hormonstimulering – nok til at 1 – 2 æg modnes i æggestokkene. Da du får lidt hormonstimulering er det ikke nødvendigt med mere end 1 – 2 ultralydsskanninger i forløbet. Du får en ægløsningssprøjte og vi aftaler hvornår du skal komme til ægudtagning. Resten af forløbet er som ved IVF i naturlig cyklus.

IVF i naturlig cyklus eller naturlig modificeret cyklus er særlig velegnet til kvinder, som har få æg tilbage i æggestokkene. Det kan være ældre kvinder eller kvinder, som er gået tidlig i overgangsalderen eller hvor AMH er meget lav. For kvinder, som ikke ønsker at tage hormoner i for stærke doser, er det naturligvis også en mulighed at vælge IVF i naturlig eller modificeret naturlig cyklus.

IVF – KALDES OGSÅ REAGENSGLASBEFRUGTNING ELLER IN VITRO FERTILISATION, MILD STIMULATION

IVF er en behandling, hvor kvinden skal stimuleres med hormoner for at modne flere end et æg i æggestokken. På Vitanova bruger vi mild stimulation til de fleste af kvinderne. Den milde stimulation efterligner kvindens egne hormoner så meget som muligt, og giver næsten ingen bivirkninger. Vi stiler mod at du modner 6 – 8 æg. Ved hjælp af skanninger følger vi æggenes udvikling og regulerer samtidig medicinen. Medicinen tager du selv som indsprøjtninger.

Når æggene er store nok til at blive taget ud, kommer du på klinikken til aspiration (ægudtagning). Æggene befrugtes i laboratoriet med din partners eller en donors sæd. Æggene står herefter i varmeskab i 2 døgn og embryologerne følger udviklingen undervejs. De befrugtede æg deler sig og kaldes nu embryoner.

To dage efter ægudtagningen lægges embryonerne tilbage i din livmoder.

ÆGDONATION

Hvis ingen af ovenstående behandlingstyper har givet graviditet, er ægdonation næste mulighed. Ægdonation sker på samme måde som et forløb med IVF, blot er det ægdonoren, som gennemgår stimulationen og ægudtagningen. Kvinden som skal modtage æggene skal tage hormontabletter, for at slimhinden i hendes livmoder udvikler sig, så det kan modtage det lille foster.

Den dag donoren får taget æggene ud, befrugtes de i laboratoriet med din partners eller en donors sæd. 2 døgn efter kommer du på klinikken og får lagt det befrugtede æg op i livmoderen.

SÅDAN KOMMER DU I GANG

Kontakt os på telefon: +45 3333 7101 eller mail: info@vitanova.dk

Hele vejen gennem forløbet har vi haft en oplevelse af, at vores ønske var Vitanovas fornemmeste opgave. Vi vil ikke tøve et øjeblik med at anbefale Vitanova til andre i samme situation som os

- Lasse & Ditte -

Hvad vores patienter siger