• da
  • en
  • de
  • it
  • sv
  • fr

Information til par, der skal have ægdonation

Vi ønsker jer hjertelig velkomne til Vitanova med håbet om, at vi kan hjælpe jer med at blive forældre. Vi gør hvad vi kan for at holde ventetiden på et donoræg så kort som muligt, men vil alligevel forberede jer på, at der nogle gange kan gå op mod et halvt års tid, før vi finder en egnet donor. Vi holder kontakt med jer i hele forløbet, således at I hele tiden bliver opdateret om ventetiden.

Vi kan af lovgivningsmæssige grunde kun tilbyde donoræg til par, hvor partnerens sædkan bruges til befrugtning af ægget. Det er ikke tilladt at befrugte donoræg med donorsæd.

En kvinde der skal donere æg må højst være 35 år gammel. Hun skal være fysisk og psykisk rask. I henhold til lovgivningen, skal I forud for donationen kan træde i kraft, have udleveret en skriftlig vurdering, foretaget af Vitanova, af donorens egnethed. Vurderingen tager udgangspunkt i et interview med donoren, hvor hun skal oplyse om der er arvelige sygdomme i hendes familie. På baggrund af vurderingen skal I beslutte, om I ønsker at modtage æg fra den pågældende donor. Donoren kan ikke få tilsvarende oplysninger om jer. For hende er I helt anonyme.

Godkendelse af donor

Før en donor kan blive godkendt til donation af os, har hun været gennem et interview, hvor vi indgående spørger til faktorer, som kan hindre at hun kan godkendes donorer. På baggrund af et spørgeskema, et interview og de biologiske tests hun har fået lavet, skriver vi en udtalelse om hendes egnethed som donor. Denne får I udleveret og først når I skriftlig har godkendt at I ønsker at blive behandlet med æg fra donoren, kan vi sætte selve behandlingen i gang.

Konsultation før I kan komme på venteliste

Inden i kommer til den første konsultation med lægen, skal I udfylde og sende, maile eller faxe (3333 7201) det vedlagte skema. Hvis I har været gennem fertilitetsbehandling tidligere, beder vi jer sende kopi af jeres journal og eventuelle blodprøver der er taget.

Hormonstimulering

Når vi har en donor, kontakter vi jer. Kvinden skal starte med en hormonbehandling, som forbereder livmoderen til at modtage det befrugtede æg. Der gives tabletbehandling i ca. 10 – 12 dage. Herefter skal du komme til skanning så vi kan se om livmoderslimhinden er klar til at modtage det befrugtede æg. Når tidspunktet for ægudtagning nærmer sig, og æggene er klar til at blive doneret, skal du tage supplerende behandling med en gel, der lægges op i skeden. Gelen indeholder Progesteron.

Den dag hvor ægdonationen finder sted, befrugtes de donerede æg med din partners sæd og de stilles i varmeskab, hvor de forhåbentlig udvikler sig, så de kan lægges op i din livmoder 2 – 3 dage efter. Der lægges maximalt 2 æg op i din livmoder. Du skal herefter fortsætte med hormonbehandlingen. Vi holder naturligvis tæt kontakt med jer i forløbet.

Aflevering af sæd

Den dag, hvor donorens æg tages ud, skal partneren aflevere en sædprøve i vores laboratorium. I skal som regel kunne være på klinikken kl. 8.30. Du får udleveret sædglas og du kan lave sædprøven her på klinikken. I kan også vælge at lave prøven derhjemme, hvis transporttiden er under en time. Sæden skal opbevares ved kropsvarme under transporten til klinikken, fx i bukselinningen eller i lommen.

Ægoplægning, transferering

2 – 3 dage efter I afleverede sædprøven og donoræggene blev befrugtede, skal I komme til ægoplægning. Hvis der er befrugtede æg til overs, fryser vi dem ned og de lægges i et depot, som er jeres.

Selve oplægningen af de befrugtede æg sker som ved en gynækologisk undersøgelse. Under ægoplægningen bliver du skannet, så vi sikrer at det befrugtede æg lægges korrekt ind i livmoderen.

Hormonbehandling efter ægoplægning

Efter ægoplægning fortsætter du med hormonbehandling og Progesteron gel i skeden. Det er vigtigt, at hormonbehandlingen fortsættes, indtil der er svar på graviditetstesten. Hvis testen er positiv fortsættes til og med 8. graviditetsuge med hormonstimulering. Hvis testen er negativ skal du stoppe med hormonbehandlingen og du vil få menstruation.

Graviditetsprøven

2 uger efter ægoplægning skal du have taget en blodprøve (s-HCG), som viser, om du er gravid. Blodprøven kan tages hos din egen læge eller hos os. Graviditetstesten skal altid tages også selvom du bløder. Det er også vigtigt, at du fortsætter med hormonbehandlingen, selvom du bløder.

Graviditet

Hvis graviditetsprøven er positiv skal du fortsætte med hormonbehandlingen og efter 3 uger, skal du komme til en ultralydsskanning.

Hvis du ikke bliver gravid

Hvis du ikke bliver gravid, aftaler vi det videre forløb med jer. Hvis I har fået lagt befrugtede æg i depot, kan I komme til en ny ægoplægning.

Praktisk info

Vitanova
Vester Voldgade 106,3
DK-1552 DK-1552 København V
+45 33 33 71 01
+45 33 33 72 01
info@vitanova.dk

Der er elevator i ejendommen.

Åbningstider

Mandag - søndag: 8:00 - 16:00

Telefontider

Mandag: 8:00 - 15:30
Tirsdag: 8:00 - 15:30
Onsdag: 8:00 - 15:30
Torsdag: 8:00 - 15:30
Fredag: 8:00 - 12:00
Lørdag: 8:00 - 12:00
Søndag: 8:00 - 12:00

Vi har åbent alle dage, året rundt.

Hurtig valg

Find os