IVF behandling, også kaldet reagensglasbefrugtning, er ligesom insemination en assisteret befrugtning. Du kan vælge at blive behandlet i naturlig cyklus eller i cyklus med hormonstimulering

Vi hjælper enlige kvinder, heteroseksuelle og lesbiske par. Du kan starte med fertilitetsbehandling så snart du har haft den første samtale med gynækologen. Du kan bestille tid til samtalen på +45 33 33 71 01 eller send os en besked.

HVEM KAN HJÆLPES MED IVF?

Der kan være rigtig mange årsager til barnløshed. Nogle af dem kan vi forklare, andre kan vi ikke. På baggrund af din fertilitetshistorie og resultater fra blodprøver eller andre undersøgelser kan vi rådgive dig om, hvilken type behandling der er mest succesfuld for dig. 

IVF er det rigtige valg hvis:

  • Kvinden har lukkede æggeledere fx efter underlivs- eller blindtarmsbetændelse, kejsersnit eller andre operationer i maven
  • Kvinden har endometriose eller PCO
  • Kvinden eller manden er steriliseret
  • Der er uforklarlig barnløshed eller hvis det ikke er lykkedes at blive gravide efter insemination
  • Manden har nedsat sædkvalitet

Alle kvinder, der har ægløsning kan hjælpes med IVF i naturlig eller modificeret naturlig cyklus, men særlig:

  • Kvinder med lav ægreserve, hvor AMH (anti-müllerian-hormon) er lav eller hvor FSH (follikelstimulerende hormon) er forhøjet
  • Kvinder med lav AFC (antral follikel-tælling, ses ved skanning af æggelederne)
  • Kvinder eller par, som tidligere ikke har haft resultat med hormonstimuleret IVF
  • Kvinder som har produceret færre end tre æg i hormonstimuleret IVF (poor responders)
  • Kvinder med ønske om at reducere bivirkningen som opleves ved hormonstimuleret IVF

IVF I HORMONSTIMULERET CYKLUS 

Ved IVF i hormonstimuleret cyklus tager kvinden indsprøjtninger med hormoner, der får kroppen til at danne og modne flere æg end normalt. Ved hjælp af skanninger følger vi udviklingen af æggene og justerer på medicinen, så kvinden udvikler 6 – 8 æg.

IVF I NATURLIG CYKLUS

Selvom du ikke skal tage hormonstimulering i forløbet, skal du gennem ægudtagning, men dette sker i din naturlige cyklus. Ved hormonstimuleret cyklus vil der være flere modne æg som følge af hormonpåvirkningen. Ved IVF i naturlig cyklus vil der formentlig kun være det ene gode, som din krop selv har dannet ved hjælp af dine egne hormoner.

IVF i naturlig cyklus er derfor det tætteste du kan komme på den naturlige måde at blive gravid på, selvom du får lidt hjælp.

IVF I NATURLIG MODIFICERET  CYKLUS - LET STIMULERING 

Ved IVF i naturlig modificeret cyklus får du ganske lidt hormonstimulering – nok til at 1 – 2 æg modnes i æggestokkene. Du får meget lidt hormonstimulering, men fokus er som ved IVF i naturlig cyklus at få dannet det eller de par rigtig gode æg, som kan tages ud og befrugtes.

I den naturlige modificerede cyklus hjælper medicinen med at udvikle og modne de follikler, som kroppen ved hjælp af dine egne hormoner, har sat i gang. Du får ikke nok medicin til at follikler, der ikke er udvalgt, begynder at vokse. Det æg der vokser og kan tages ud, er derfor også af god kvalitet.

DOWNLOAD VORES GRATIS BROCHURE

Herunder kan IVF informationsmaterialet downloades.

Hele vejen gennem forløbet har vi haft en oplevelse af, at vores ønske var Vitanovas fornemmeste opgave. Vi vil ikke tøve et øjeblik med at anbefale Vitanova til andre i samme situation som os

- Lasse & Ditte -

Hvad vores patienter siger