Vil du være ægdonor?

Hvert år har cirka 600 danske kvinder brug for donoræg. Det kan dreje sig om kvinder, der er gået tidligt i overgangsalderen eller kvinder, der har fået fjernet æggestokkene på grund af sygdom. Andre kvinder har alvorlige genetiske sygdomme, som de ikke ønsker at give videre til deres børn.

Ved ægdonation forærer en kvinde nogle af sine ubefrugtede æg til en anden kvinde. Kvinden, som modtager æggene, får dem lagt op i livmoderen, efter de er blevet befrugtet med hendes mands sæd. Kvinden vil så gennemgå en normal graviditet og føde et barn, selvom ægget ikke stammer fra hende selv.

For at blive ægdonor skal man opfylde en række betingelser.

Du skal:

  • Være højst 35 år
  • Være sund og rask
  • Ikke have kendte alvorlige arvelige sygdomme i familien
  • Have negative tests for HIV, hepatitis C og syfilis


HJÆLP ET PAR MED AT BLIVE FORÆLDRE

Ved at blive ægdonor kan du hjælpe par, der er ufrivilligt barnløse med at blive en familie. Der er i dag fortsat stort behov for flere unge kvinder, der vil donere æg, og mange par venter i adskillige år på at få opfyldt drømmen om at blive forældre.

Hos Vitanova kompenserer vi dig, som ægdonor, ved at dække alle transportudgifter og tabt arbejdsfortjeneste i den periode, du er tilknyttet klinikken. Derudover giver vi alle ægdonorer 500 kr. per fremmøde på klinikken.

Du er altid velkommen til at ringe til os på klinikken, hvis du har spørgsmål om ægdonation, gerne vil vide mere eller ønsker en samtale med os. Alle indledende samtaler vil være uforpligtende, og vi vil meget gerne fortælle mere om forløbet som ægdonor, samt den store hjælp, du vil være for mange ufrivilligt barnløse par.

FORLØBET SOM ÆGDONOR

Hvis du vil være ægdonor, er det nemmeste at kontakte os i klinikken. Her vil vi hjælpe dig videre. I første omgang vil du få mere information om, hvordan ægdonation foregår. Derefter skal du udfylde et spørgeskema om kendte arvelige sygdomme i din familie. Hvis du herefter kan godkendes som donor, skal du have taget nogle lovpligtige blodprøver for at sikre, at du ikke har HIV, hepatitis C eller syfilis.

De æg, du donerer, bliver taget ud af din æggestok på fertilitetsklinikken.

Du får først en mild hormonbehandling med noget medicin, som du skal stikke dig selv med i maveskindet hver aften i cirka 10 dage. Det gør ikke ondt. Undervejs skal du komme til en ultralydsskanning på klinikken så lægerne kan se, hvordan dine æg vokser. Efter cirka 2 uger er ægblærerne blevet store nok, og æggene er klar til at blive taget ud.

Inden ægudtagningen får du noget smertestillende medicin intravenøst, og du får også lagt en god lokalbedøvelse. Du er godt smertedækket, og du kan få mere smertestillende medicin undervejs, hvis det bliver nødvendigt. Herefter suger lægen æggene ud af æggestokken med en tynd nål gennem skeden. Du kan følge med på ultralydsskanningen, mens det sker og selve indgrebet tager cirka 5 minutter. Efter ægudtagningen skal du blive på klinikken et par timer, og du skal kunne holde fri resten af dagen.

Det betyder meget for os, at du føler dig tryg i forløbet og derfor bliver du fulgt af samme koordinator i hele processen.

Find ud af mere

Vi har åbent og er parate til at hjælpe dig!

Du kan diskutere behandlinger eller spørgsmål, du har, med en af vores erfarne patientrådgivere

Hvis du er klar til at starte IVF-behandling og ønsker at bestille din virtuelle konsultation, kan du gøre dette nemt online.

Book aftale