Vores politik om COVID-19 - Corona Virus

Indrejse i Danmark

Du kan rejse frit ind og ud af Danmark, når du har et grænsebrev fra os, der dokumenterer, at du er i behandling på Vitnaova.

Du skal vise brevet ved grænsen. Ved indrejse i Danmark kan COVID-testen ikke være mere end 24 timer gammel med et negativt resultat (alle testtyper er godkendt). For mere information besøg: https://www.trm.dk/da/english-articles/danish-flight-ban-covering-all-non-tested-passengers/ 

Karantæne 

Du bliver nødt til at gå i karantæne, når du ankommer til Danmark, men du kan bryde isolation til medicinsk behandling, herunder enhver behandling på vores klinik. For mere information om COVID-opdateringerne i Danmark, besøg: https://coronasmitte.dk/en 

Vores klinik forbliver helt åben

For at kunne rejse ind i Danmark skal du

På Vitanova tilbyder vi samtaler på video, men du er også meget velkommen i klinikken. Da vi vil gøre alt hvad vi kan for at hindre smittespredning, sørger vi for at vi ikke er for mange på klinikken samtidig. Kommer du på klinikken, vil du blive vist ind i et lokale straks du kommer og skal ikke vente i venteværelse hvis der er flere en 2 kunder på klinikken samtidig. Når du er på klinikken, holder vi afstand, vi hilser ikke med hånden og vi opfordrer dig til at bruge vores håndsprit, som du finder flere steder.

Som noget nyt beder vi dig om at bære maske, når du kommer på klinikken. Vi har maske på ved behandling eller når vi ikke kan overholde fysisk afstand.

Når du skal til behandling, kan du tage din partner med hvis I skal til ægudtagning. Din partner kan ikke komme med til tilbagelægning af embryoner eller til insemination. Det er vi kede af, men denne regel er med til at vi er så få mennesker på klinikken som muligt. Af samme grund kan du heller ikke tage dine børn med når du skal til behandling.

For mere information om COVID-opdateringerne i Danmark, besøg: https://coronasmitte.dk  

Følgende vacciner er på nuværende tidspunkt godkendt i EU:

  • Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine: Comirnaty®
  • Moderna COVID-19 vaccine®

Ingen er vaccinerne er blevet testet på gravide eller ammende kvinder eller på børn. Der er kontraindikationer ved begge vacciner, og derfor er det ikke alle der kan modtage vaccinen. Rutinemæssige vaccinationer af gravide og ammende kvinder er ikke anbefalet. Vaccinationer af gravide skal kun tilbydes, hvis det er en medicinsk grund. og når de potentielle fordele er større end de potentielle ulemper for den gravide og for fostret.

 

Kvinder og par der ønsker fertilitetsbehandling
Det anbefales, at man tager imod vaccinen, hvis denne tilbydes til en, uanset om man planlægger graviditet eller fertilitetsbehandling - både som mand og som kvinde. Du skal vente med at opstarte fertilitetsbehandling til efter din 2. vaccination. Eftersom mRNA ikke integreres i cellerene, er der i teorien ikke en øget risiko, hvis en vaccineret kvinde blive gravid efter efter at være blevet vaccineret. Der mangler dog research indenfor feltet. De godkendte Covid-19 vacciner indeholder ikke levende vira. Det er meget usandsynligt, at vaccinen kan skylde eksempelvis infertilitet, aborter i første og/eller andet trimester, dødsfødsler eller medfødte misdannelser. Der er dog ingen studier på nuværende tidspunkt, der indeholder nok data til, at dette er ordentligt belyst.  Alle vaccinerede personer skal fortsat følge anbefalingerne fra regeringen og sundhedsmyndigheden, da

  1. det er usikkert, hvorvidt en vaccineret person kan sprede vira, hvis de er inficeret med Covid-19
  2. det tager tid at udvikle immunitet
  3. man ikke er 100 procent beskyttet efter end vaccination. De godkendte vacciner er hhv. 91procent og 95 procent effektive.