Insemination er den enkleste form for assisteret befrugtning og vælges som det første, når et par ikke bliver gravide ved egen hjælp. Det er også det bedste valg for den enlige kvinde eller det lesbiske par. Hvis det ikke lykkes at blive gravid efter 3 – 4 forsøg med insemination, anbefaler vi at gå videre med IVF (reagensglasbehandling). Da vi er en privatklinik behøver du ikke have henvisning fra egen læge og du skal selv betale for behandlingen. Se prisliste.

RÅDGIVNING INDEN INSEMINATION

Før du starter med insemination, skal du have en rådgivende samtale med os. Hvis I er et par, vil vi gerne have at begge deltager ved samtalen. Vores rådgivning tager udgangspunkt i jer, der skal være forældre og I har selvfølgelig mulighed for at stille alle de spørgsmål I har.

Ved samtalen taler vi om, hvordan du kan gøre dine chancer for graviditet så gode som mulig. Kost og livsstil har stor indflydelse på fertiliteten, og derfor er det vigtigt, at du ved noget om hvilken kost der er rigtig god, og hvad du helst skal undgå. Selv små ting kan have betydning for fertiliteten og dermed graviditetschancerne, for eksempel er det ikke godt at drikke cola, kaffe og sort te, da for meget koffein nedsætter chancerne for graviditet. Dette gælder både mænd og kvinder. Til gengæld er det rigtig godt at få motion og frisk luft, og i det hele taget have det godt fysisk og psykisk. Du kan læse mere om kost, vitaminer og stimulanser i vores informationsmateriale, som kan downloades her.

SÅDAN FOREGÅR INSEMINATION

På Vitanova har vi indrettet vores behandlingsrum så der er en rolig og afslappet stemning. Vores brikse er så brede, at et par sagtens kan ligge sammen på briksen efter inseminationen. Selvom vi skal hjælpe jer med at blive gravide, så synes vi situationen skal være så rolig og nærværende som muligt.

Selve inseminationen kan sammenlignes med en gynækologisk undersøgelse. Jordemoderen mærker først efter med fingrene, hvordan livmoderen ligger. Derefter fører hun et meget tyndt kateter gennem skeden og op i livmodermunden. Kateteret er forbundet med en sprøjte hvor den oprensede sæd ligger. Jordemoderen sprøjter sædcellerne ind i livmoderen og derfra finder sædcellerne selv vej frem til ægget. Insemination kan ske enten med partnerens sæd eller med donorsæd. Læs mere om donorsæd her.

EFTER INSEMINATION

insemination

Selve inseminationen varer blot få minutter og sædcellerne bevæger sig straks ud til æggelederne og møder ægget der. Selvom du rejser dig fra briksen lige efter inseminationen, bliver sædcellerne på rette plads. Alligevel anbefaler vi, at du bliver liggende på briksen i ca. en halv time efter inseminationen, så du får mulighed for at få følelserne med og glæde dig over at du måske er på vej til at blive mor.

Forventningen om at blive forældre er nærværende og vi synes det skal være en dejlig stund for jer. I skal have mulighed for at holde om hinanden og være fælles om de følelser, der naturligt kommer, når man er i behandling.

Download vores gratis brochure

Herunder kan IUI informationsmaterialet downloades.

Hele vejen gennem forløbet har vi haft en oplevelse af, at vores ønske var Vitanovas fornemmeste opgave. Vi vil ikke tøve et øjeblik med at anbefale Vitanova til andre i samme situation som os

- Lasse & Ditte -

Hvad vores patienter siger