• da
  • en
  • de
  • it
  • sv
  • fr

Viden om

De hyppigste årsager til barnløshed hos kvinder - Der kan være mange årsager til, at en kvinde ikke kan blive gravid inden for de første år, der forsøges. I denne artikel beskriver vi de mest hyppige årsager til infertilitet blandt kvinder. 
Gode råd om graviditet og livsstil - Hvis du er gravid eller ønsker at blive gravid, er det vigtigt at føre en sund livsstil – både for dig og dit barn. Hos Vitanova har vi samlet en række råd til at skabe gode vaner i dit liv, både før, under og efter din graviditet. 
Vil du være ægdonor? - Hvert år har cirka 600 danske kvinder brug for donoræg. Det kan dreje sig om kvinder, der er gået tidligt i overgangsalderen eller kvinder, der har fået fjernet æggestokkene på grund af sygdom. Andre kvinder har alvorlige genetiske sygdomme, som de ikke ønsker at give videre til deres børn.
Endometriose og fertilitet - Endometriose er en kronisk sygdom, der kan findes hos 4-7 % af alle kvinder. Celler, der ligner slimhinden i livmoderen (endometriet) findes udenfor livmoderen, primært på æggestokke, æggeleder, ydersiden af livmoderen og i bughulen. Disse celler opfører sig ligesom cellerne i livmoderen, og bløder ved hver menstruationsperiode. Blødningen kan give stærke smerter under menstruationen. Herudover […]
Hjemmetest afslører sædkvaliteten - Mange mænd kan synes, det er akavet og grænseoverskridende at skulle levere en sædprøve på kommando på en klinik. Det kan for mange mænd derfor være en god nyhed, at det nu er muligt at lave en hjemmetest.   Danske specialister har udviklet en hjemmetest, der kan give et fingerpeg om kvaliteten af sæden og […]
Find din mest frugtbare periode med en ægløsningstest - Kvinden har størst sandsynlighed for at blive gravid samme dag som ægløsningen sker eller dagen før. Hvis du bruger en ægløsningstest, er det en nem og sikker måde at forudsige ægløsningen og dermed den frugtbare periode, som varer 5-7 dage.
10 råd til at forbedre chancerne for at blive gravid - Kønssygdomme bør forebygges ved ikke at dyrke ubeskyttet sex, og kønssygdomme bør behandles. Infektioner forårsaget af kønssygdomme kan nemlig føre til ufrivillig barnløshed hos både mænd og kvinder. Overvægt og undervægt kan forringe chancen for at blive gravid, da vægten har betydning for hormonbalancen. Sørg derfor, både som mand og kvinde, at spise sundt og […]
Det skal du overveje, hvis du vil være donor - Der findes forskellige former for donation: Anonym, åben og kendt donor. Her i artiklen beskriver vi forskellen på de forskellige former for donationer. 
Hvad er forskellen på IVF behandling og insemination? - IVF / Reagensglasbehandling Reagensglasbehandling forkortes ofte som IVF, der står for In Vitro Fertilisering og betyder, at befrugtningen foregår uden for kvindens krop i et glas. Ved IVF behandlingen tages ægget ud af æggestokkene for at blive befrugtet med sæden i et laboratorium.
Hvad betyder mandens alder for hans sædkvalitet? - Mænd producerer nye sædceller igennem hele livet i modsætning til kvinder, der kun producerer et vist antal æg. Derfor tror man ofte, at manden kan få børn hele livet, men det er ikke helt rigtigt. Mænd skal også tage hensyn til deres alder, hvis de vil have børn.
Sund kost under graviditeten - Når du er gravid, er det særligt vigtigt, at du spiser sundt og varieret. Hvis der mangler noget i din kost, kan det påvirke barnets udvikling. Derfor er graviditet en god anledning til at tage dine spisevaner op til revision og overveje, om der er nogle fødevarer, du mangler i din kost.
Gode råd til dig, der planlægger graviditet - Befrugtningen sker omkring to uger før forventet menstruation, og derfor ved de færreste, at de er gravide, før de er mindst 2-3 uger henne. Fosteret er mest sårbart over for skadelige påvirkninger tidligt i graviditeten i uge 3-8, hvor organerne bliver dannet. Derfor er det en god idé, at opføre sig som om man er gravid, […]
Uvist om stress påvirker fertiliteten - Det kan være stressende når graviditeten udebliver, men kan stress og bekymringer påvirke dine chancer for at blive gravid? Der er blevet foretaget mange undersøgelser for at finde ud af, om stress kan påvirke fertiliteten, og det er begrænset, hvad undersøgelserne har vist.
Kvindens fertilitet – er den faldende? - Kvinder, der har passeret de 35 år og endnu ikke har fået børn, føler ofte, at de er under tidspres, hvis de skal nå at få børn, og de er meget bekymrede for deres fertilitet. Men det er vigtigt at forstå, at fertiliteten ikke falder brat, men at det sker som en glidende overgang.
En ud af fire danske mænd har en sædkvalitet, der ikke er i top - Den dårlige sædkvalitet kan betyde, at op mod 15 procent vil have svært ved at gøre en partner gravid uden fertilitetsbehandling, og at 25 procent kan se frem til længere ventetid, inden graviditeten indtræffer. Der findes mange råd om, hvordan mænd kan styrke deres sædkvalitet. De skal undgå stramme bukser og undgå direkte varme på […]

Praktisk info

Vitanova
Vester Voldgade 106,3
DK-1552 DK-1552 København V
+45 33 33 71 01
+45 33 33 72 01
info@vitanova.dk

Der er elevator i ejendommen.

Åbningstider

Mandag - søndag: 8:00 - 16:00

Telefontider

Mandag: 8:00 - 15:30
Tirsdag: 8:00 - 15:30
Onsdag: 8:00 - 15:30
Torsdag: 8:00 - 15:30
Fredag: 8:00 - 12:00
Lørdag: 8:00 - 12:00
Søndag: 8:00 - 12:00

Vi har åbent alle dage, året rundt.

Hurtig valg

Find os