Inspireret af vores partnerklinik, CREATE Fertility i London, tilbyder vi IVF-behandling i Naturlig eller Naturlig Modificeret Cyklus.

CREATE Fertility er pionerer indenfor IVF behandling uden – eller næsten uden – brug af hormonstimulering og har gode resultater. Vi har lært proceduren af CREATE og forventer samme gode resultat på vores behandlinger.

IVF i Naturlig eller Naturlig Modificeret Cyklus er kendt for at være mindre belastende for kroppen end den hormonstimulerede behandling. IVF i Naturlig Cyklus er helt uden hormonstimulering. I den naturlige modificerede cyklus giver vi en meget mild hormonstimulering 3 – 4 dage i forløbet.

IVF i Naturlig og Naturlig Modificeret Cyklus er det tætteste vi kan komme på den naturlige måde at blive gravid på. Der er selvsagt ikke risiko for overstimulering.

HVEM KAN HJÆLPES MED IVF I NATURLIG ELLER NATURLIG MODIFICERET CYKLUS?

Alle kvinder kan hjælpes med IVF i Naturlig eller Modificeret Cyklus, men fokus er på disse:

  • Kvinder med meget lav ægreserve (lav AMH)
  • Kvinder, hvor det har vist sig at hormonstimulering ikke virker optimalt
  • Kvinder som er over 38 år
  • Kvinder som genetisk er disponeret for bryst- eller ovariekræft
  • Kvinder som har svær endometriose
  • Kvinder som ikke ønsker at tilføre deres krop hormoner

IVF I NATURLIG CYKLUS FOKUSERER PÅ KVALITET I STEDET FOR KVANTITET

En kvinde danner normalt et æg i æggestokken i løbet af cyklussen. Dette ene æg er udvalgt af kroppens egne mekaniser og derfor er der gode chancer for at befrugtning lykkes.

Når vi giver hormontilskud kan der dannes op til 6 – 8 (eller flere) æg i æggestokkene. De æg, som har fået hormoner for at vokse, kan være af svingende kvalitet, nogle af dem kan være umodne og kan ikke befrugtes af sædceller.

Når vi laver IVF i Naturlig Cyklus er det derfor det ene gode æg, som kroppen selv har dannet, vi tager ud af æggestokken og befrugter med sædceller i laboratoriet. 

IVF I NATURLIG MODIFICERET CYKLUS 

IVF i Naturlig Modificeret Cyklus er en behandling, som forløber i kvindens egen naturlige cyklus, men vi giver en meget mild hormonstimulering. Medicinen gives i 3 – 4 dage dels for at hjælpe folliklerne på vej og for at hindre at der kommer ægløsning for tidligt og. I den modificerede cyklus er det stadig kroppens egne mekanismer, som vælger det bedste æg. Vi får kvalitet frem for kvantitet.

I normal hormonstimuleret cyklus gives medicin i 8 – 10 dage i kraftigere doser.

BEHANDLINGSFORLØB, NATURLIG OG MODIFICERET CYKLUS 

1. BEHANDLINGSFORLØBET

Behandlingsforløbet i Naturlig eller Modificeret Cyklus starter med rådgivende samtale med gynækologen. Ved ultralydskanning kan vi se hvor mange æg du har i reserve, AFC (antral follicle count), og vi ser efter om der er polypper eller fibromer i livmoderen. Vi tager blodprøver og lægger en plan for dit forløb.

Når skanningerne viser at ægget er klar til at blive taget ud, kommer du til ægudtagning på Vitanova. Ægget befrugtes i laboratoriet og lægges tilbage i din livmoder på 2. dag efter udtagning eller fryses ned til senere brug.

2. ULTRALYDSKANNING

Det særlige ved IVF i Naturlig eller Modificeret Naturlig Cyklus er at du skal skannes lidt oftere end ved den hormonstimulerede metode, 2 – 3 ultralydskanninger, så vi kan følge æggets udvikling i æggestokken.

Det bedste er selvfølgelig at komme på Vitanova til skanning, men hvis du bor langt væk, kan du blive skannet hos en gynækolog i nærheden af dig. Det er vigtigt at du finder en gynækolog, som har kendskab til skanninger af follikler, så vi sikrer os det bedste resultat. 

3. ÆGUDTAGNING OG TILBAGELÆGNING AF ÆG

Ægudtagning, aspiration, og tilbagelægning af det befrugtede æg, transferering, foregår som ved den hormonstimulerede cyklus.


Du/I kan bestille tid til samtalen på 33 33 71 01 eller på mail info@vitanova.dk.

NÆSTE SKRIDT....

Vi rådgiver dig. Kontakt os på telefon: +45 3333 7101 eller mail: info@vitanova.dk

Hvad vores patienter siger